Workation @lilly's boshuisje

Workation @lilly's boshuisje

Soms is het heerlijk om even uit je eigen omgeving te zijn en op een andere plek tot rust te komen. Afgelopen maand was ik er helemaal aan toe; na een drukke tijd en met het lekkere weer in aantocht had ik ontzettend veel zin om even in een creatieve bubbel te kruipen op een nieuwe plek. Wat ideeën die al een tijdje in mijn hoofd zitten uitwerken en weer nieuwe producten voor de collectie bedenken en wat luisterkindafstemmingen te schrijven. 

Online kwam ik Lilly’s boshuisje tegen en ik was meteen enthousiast. “The house upon the hill” midden in het bos in het leuke Limburg en dichtbij een prachtig natuurgebied; dat klonk als muziek in mijn oren. Wat trouwens ook letterlijk als muziek in mijn oren klonk, is Lilly’s zelf samengestelde afspeellijst op Spotify met allemaal liedjes die je heerlijk in rust en de juiste stemming brengen. Maar daarover later meer! Het contact van tevoren was leuk en vriendelijk, alle informatie ontvingen we handig via de app en op de website staat heel erg leuk aangeven wat er allemaal al aanwezig is (en dat is veel!). 

Het boshuisje is gelegen op een klein bospark. Ik moet je eerlijk zeggen dat we echt niemand tegen zijn gekomen. Het voelde een beetje alsof we alleen op de wereld waren en dat vond ik heerlijk. Weg van de mensenmassa is daarom ook absoluut niet gelogen. Het geluid van vogels om je heen en niets en niemand anders zien dan bomen door de hoogte van het huisje geeft je echt het gevoel midden in de natuur te zitten.

Warm en knus bij de pelletkachel met een boekje was een heerlijke manier om de dag te starten. Buiten kun je heerlijk zitten op het bankje voor het huisje of aan de tuinset om van de zon te genieten. Maar samen op de bank een film kijken bij wat slechter weer, is in dit ontzettend leuke huisje ook geen straf. ‘s Avonds hebben we genoten van de hottub en heb ik me ook vaak verstopt in de heuse “wellness” badkamer om even op te laden. Heerlijk met een kopje koffie of thee (de lekkerste verse thee staat al voor je klaar) aan tafel voor je uitstaren naar al het groen van de bomen is ook een perfecte activiteit die ik je zeker kan aanraden. Of dus met je laptop erbij nog even aan het werk. Het is hoe dan ook ultiem genieten. 


Er is over alles nagedacht; we hebben echt helemaal niets gemist. Er staat pasta en rijst klaar om mee te koken en in de gezellige keuken is verder ook echt alles aanwezig. Het magazine over het ontstaan van het boshuisje is ontzettend leuk om te lezen, wat een inspirerend verhaal over het volgen van je dromen. De QR code naar de speciale afspeellijst met muziek, die ik al even genoemd had, is een super leuke toevoeging. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hem thuis nu soms nog even opzoek op Spotify, gewoon om het gevoel nog even terug te halen. Mocht je het leuk vinden om buiten de deur nog te ontbijten of lunchen, dan kan dat bij Raspberry Maxx op het bospark zelf op donderdag tot zondag. 


Ook de omgeving is erg leuk! Binnen een paar minuten ben je in Meijel, een gezellig dorpje waar je in de supermarkt wat lekkers kunt halen, heerlijk kunt lunchen en ook genoeg mogelijkheden hebt om lekker een hapje te eten ‘s avonds. Nationaal park “de Grote Peel” is ook om de hoek en is echt prachtig. Hier kun je zelfs flamingo’s spotten in het wild! Er zijn leuke routes en ik kan de familieroute dan ook zeker aanraden; ook met kinderwagen. Onze kleine vent was namelijk ook mee. Die heeft zich ook geweldig vermaakt en genoeg tijd over gelaten voor mama om lekker te kunnen werken tussen al het relaxen en genieten door. Al met al écht een aanrader!

Terug naar blog